zondag 15 januari 2012

Samengesteld




Als je een man ontmoet met kinderen en je hebt zelf ook kinderen dan ga je niet meer door het leven als gezin maar als samengesteld gezin .
En ik heb lang na moeten denken wat ik daar nou van vond van die naam.
Want je krijgt ineens te maken met wel meer namen erbij die voorheen niet bestonden.
Zo ben je stiefmoeder, stiefvader.
Heb je stiefkinderen.
Zijn de kinderen ineens stiefbroers en stiefzussen van elkaar .
En het woord stief heeft door  sprookjes een negatieve benaming vind ik.
Dus het woord stief heb ik nooit leuk gevonden en de kinderen ook niet .
Die zeggen het ook nooit die hebben het gewoon over broers en zussen .
Het woord stief heb ik ze nog nooit horen zeggen, dat zeggen alleen andere mensen.
Soms hoor ik mensen zeggen wij zeggen liefmoeder ipv stiefmoeder maar dat vind ik nou ook niet echt wat.
Wij worden gewoon met onze voornaam aangesproken door de kinderen van de andere partner.
En dat samengesteld dat is volgens ons ook niet echt aan de orde want wij zijn een gezin punt.
Je zegt bij geadopteerde kids toch ook niet samengesteld of adoptiegezin die noemen zich ook gewoon een gezin.

Wel een gecompliceerd gezin dat dan weer wel want een samengesteld gezin is echt niet te vergelijken met je eigen gezin. Dit is hard werken .
Kinderen van een ander worden never nooit als je eigen kinderen ook al ga je van ze houden.
En ook dat houden van is een breed begrip want je kan van ze houden maar je ergert je ook sneller aan ze, je kan minder van ze hebben dan van je eigen kinderen .
Nu wordt het ons niet makkelijk gemaakt want de ex vrouw doet er alles aan om ons het leven zuur te maken en schroomt er niet voor om daar de kinderen voor te (mis)gebruiken.
En dat vind ik denk ik nog het meest moeilijke dat wij door haar zo zwart worden gemaakt dat het heel moeilijk is een band met die kinderen te krijgen omdat ze alleen maar slechts horen van de exvrouw.
En wat je elke dag hoort .......
Zo had ze de vierjarige (kind nr 7) verteld helemaal in het begin dat ik haar dood wilde maken !
Ja zei kind 7 mama zegt dat jij me dood maakt want je spuit haarlak in mijn haar en dat tast mijn nieren maag en darmen aan en dan ga ik dood ! En wat zegt het loeder toen ze erop aangesproken werd? Das niet waar hoor dat verzint ze . Jaja dat soort dingen verzint een kind van 4 die weet niet eens wat darmen zijn man. Dus je eigen kind ook nog voor leugenaar uitmaken om je eigen hachje te redden, smakeloos.

zaterdag 14 januari 2012

De heks




Ik dacht , goh als ik ooit een relatie weer krijg dan gaan we allemaal heel gezellig met elkaar om !
Met de exen etc , zo zag ik dat voor me !
Want hee je bent allemaal ouders van de kinderen die je met elkaar opvoedt en dan ga je gewoon leuk met elkaar om, naar verjaardagen etc , wel zo fijn voor de kids !
Dacht ik ja ........
Totdat ik dus mijn prins ontmoette en toen paar weken later zijn ex !
Madam , ik ga haar hier wel ex of Miep noemen , wilde dat ik eerst kennis kwam maken met haar voordat haar ex met mij een weekend weg mocht!
Ja dat meen ik heus.
De situatie was nl zo: ze waren reeds jaar gescheiden, woonden echter nog samen in 1 huis ! Zij had geen werk namelijk, en zei tegen mijn prins A dat ze hevig op zoek was naar een baan en huis .
Zij had inmiddels een verhouding sinds een maand of vier met een getrouwde man !
Zij zocht helemaal niets bleek later want ze stelde zich voor dat ze van prins A naar nieuwe prins B zou verhuizen en zodoende niet hoefde te werken , enige probleem was dat B getrouwd was dus die moest dan eerst nog even worden buitengewerkt  die vrouw van hem.
En dat lukte allemaal niet meteen en die frustratie heeft ze allemaal op ons botgevierd maar dat lees je hier nog wel die fratsen .
Ik ging dus op de thee , die vrijdagmiddag voordat wij naar Barcelona vertrokken .
Ik ging met de beste bedoelingen, kennis maken met Miep , leuk dacht ik ........
Ik kwam binnen , ze negeerde me deed druk met de kinderen in jassen helpen want die werden naar buiten gewerkt die moesten buiten gaan spelen . Toen zag ik al dat ze erg onzeker was , beetje nerveus.
Ik had verder geen vooroordelen of wat dan ook stapte blanco naar binnen. Nerveus was ik niet vond het wel leuk eigenlijk. Wel hoopte ik dat het een kort bezoekje zou zijn want ik wilde gewoon lekker met A zijn en niet daar uren doorbrengen.
Maar daar dacht Miep anders over , ze ging thee zetten, ijskoud water in een volle theepot , dus dat duurde uren voordat dat water kookte ! Ondertussen leek het wel een sollicitatie gesprek , ik werd gewoon ondervraagd , hoe ik over opvoeding dacht , hoe mijn kinderen waren.......
Eindelijk na dik kwartier wat wel een uur leek kwam daar de thee , we kletsten nog wat en toen gingen we op weg naar Schiphol .
Ping ! smsje van Miep voor A met de tekst: " ik weet niet wat je in haar ziet ik ben veel leuker"
Hahaha ik moest er wel om lachen , dacht nog waar maak jij je nou druk om ?
Ik vond dat stom maar o jee als ik toen had geweten wat er nog komen zou............
Wij lachten er beide over en kwamen tot de conclusie dat ze hem niet meer wilde maar ze wilde ook niet dat hij gelukkig was met een ander want zolang hij geen ander zou hebben zou zij gewoon haar leven kunnen voortzetten zoals ze deed, wonen bij je ex, niet werken en wachten tot je nieuwe liefde zijn vrouw zou verlaten .



Hoe het begon



Na een jaar alleen na mijn scheiding was ie daar : de prins op het witte paard !
Alleen kreeg ik er de 7 dwergen ook gratis en voor niks bij (3 had ik al en 4 kwamen met de prins, soort van totaalpakketje ) .
En zoals in alle sprookjes was daar ook een heks ! Maar die kwam eigenlijk pas goed in beeld een twee weken later . Want als je meteen met de heks geconfronteerd word ren je denk ik hard weg uit het sprookje.
Enfin het was liefde op het eerste gezicht en alles voelde meteen en heel heftig en heel vertrouwd.
Het ging in een sneltreinvaart.
Als ik zeg wij kennen elkaar vast uit een vorig leven denk je Oh jee ben jij er zo eentje , nee ik ben niet van de zweverige, maar zo voelde het gewoon , zo van Hee daar ben je dan !
Eindelijk !
Het ging van elke dag UREN bellen en elkaar zoveel mogelijk zien en daar ook de meest idiote dingen voor doen zoals gewoon 170 km rijden na je werk om om 20 uur in de avond samen te zijn, samen te eten , naar bed,  en om 5 uur 's ochtends je bed uit want je moet weer 170 km rijden voor je werk !
Dat ie dat deed 3x per week was voor mij wel genoeg om te zien die man is echt gek op me .
Na drie weken hebben we de kinderen met elkaar kennis laten maken want als dat niet zou werken dan heb je een probleem dus dan maar meteen het diepe in !
We kwamen elk weekend bij elkaar en na een half jaar woonde we samen !
De kinderen onderling kunnen heel goed met elkaar overweg en dat was echt een plus want voor de rest hadden we genoeg hobbels op ons pad.
En inmiddels zijn we zes jaar verder en weet ik zeker sprookjes bestaan niet !